Schrijf Wandelingen

Waar en Wanneer?

Schrijf Wandel Kalender:

Meer uitleg over de wandelingen en over boeken op aanvraag vind je als je naar beneden scrollt rechts op de pagina.

Graag op voorhand inschrijven, dankjewel!

Een wandeling duurt tussen 1,5 en 3u (afhankelijk van de grootte van de groep - maximum tien deelnemers) - we stappen telkens ongeveer 3 km.

Je hoeft geen ervaring te hebben in schrijven om mee te doen!

 

-Zondag 29/9/2019, Schrijf Wandeling 5: Kessel-lo en Leuven, van 14-16u

 

-Zondag 6/10/19, Schrijf Wandeling 6: Kiezegemse natuur en geschiedenis, van 14-16u.

 

-Zondag 13/10/19, Schrijf Wandeling 1: Naamse straat en omstreken, van 14-16u

 

-Zondag 20/10/2019, Schrijf Wandeling 2: Vaart en Geertruihof, van 14 tot 16u

 

-Zondag 27/10/2019, Schrijf Wandeling 3: Groot Begijnhof en Kartuis, van 14 tot 16u

 

-Zondag 3/11/2019, Schrijf Wandeling 4: Abdij van 't Park, van 14-16u.

 

-Zondag 10/11/2019, Schrijf Wandeling 5: Kessel-lo en Leuven, van 14-16u.

 

-Zondag 17/11/19, Schrijf Wandeling 6: Kiezegemse natuur en geschiedenis, van 14-16u.

 

Praktisch:

-De Prijs: 20€

-Inschrijven: via tschrijfkaffee@yahoo.com

-Meebrengen: lievelingspen, papier, blok om (ook staande) op te kunnen schrijven, eventueel regenjas en/of paraplu

-Het weer kan ik helaas niet bestellen. De Schrijf Wandeling gaat altijd door, wat voor weer het ook is.

Op de hoogte blijven?

-Schrijf je in via tschrijfkaffee@yahoo.com voor de Nieuwsbrief.

-Kijk bij Agenda voor toekomstige Schrijf Wandelingen en Schrijf Kaffees.

-Volg ’t Schrijf Kaffee op Facebook en blijf op de hoogte van toekomstige Schrijf Evenementen.

Schrijf Wandeling Boeken?

-Wil je een Schrijf Wandeling boeken voor jou en je vrienden of je collega’s? Dat kan al vanaf drie personen! Bedrijf of VZW? Een Schrijf Wandeling is geschikt als laagdrempelige, originele en leuke teambuilding activiteit! Kijk hier rechts naast, bij Schrijf Wandelingen op Aanvraag voor de verschillende beschikbare wandelingen!

Mail tschrijfkaffee@yahoo.com

 

Liever een Schrijf Wandeling om je Engels te oefenen?

Kijk dan hier voor de Engelstalige Schrijf Wandelingen. Het zijn dezelfde wandelingen met dezelfde oefeningen, maar dan in het Engels!

’t Schrijf Kaffee organiseert…

 

Schrijf Wandelingen door Leuven en omstreken…

Wat is een Schrijf Wandeling?

Tijdens een Schrijf Wandeling leer je de stad op een andere manier kennen: met al je zintuigen, en met aandacht voor details en verborgen hoekjes die je misschien nooit eerder zijn opgevallen.

Nieuw of bekend in Leuven? Een Schrijf Wandeling is een perfecte manier om niet alleen de stad, maar ook andere schrijfliefhebbers te leren kennen!

In kleine groep wandelen we door Leuven en/of omstreken. Af en toe stoppen we op bijzondere plaatsen, om stil te staan bij verhalen van vroeger en nu die daar hangen... Ik reik je inspirerende schrijfopdrachten aan die je uitnodigen om niet alleen je fantasie maar ook al je zintuigen te gebruiken!

Elke schrijfopdracht kan een aanzet zijn voor een kortverhaal dat je thuis verder afwerkt. Wie een extra schrijf uitdaging wil, kan proberen om thuis alle afzonderlijke schrijfopdrachten in een groot verhaal te verwerken.

De schrijfoefeningen tijdens de wandeling zijn kort, zodat we gefocust blijven, en zodat we, als je dat wil, ook onze teksten kunnen voorlezen en naar elkaar luisteren.

Een Schrijf Wandeling duurt ongeveer twee à drie uur, afhankelijk van hoe groot de groep is. Om het knus te houden, beperken we het aantal deelnemers tot maximum tien personen per wandeling.  We stappen telkens ongeveer drie kilometer. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen!

Opgelet: inschrijven vooraf is noodzakelijk!

 

Wie en voor Wie?

Voor wie:

De Schrijf Wandelingen zijn geschikt voor iedereen die van schrijven en van wandelen houdt. Beginner of ervaren auteur, jong of oud, … iedereen welkom! Maximum tien personen: schrijf je in via tschrijfkaffee@yahoo.com

Wie:

Mijn naam is Karolien en ik ben schrijfverslaafde. Met ’t Schrijf Kaffee geef ik informele cursussen Creatief Schrijven. Meer info over mij kan je hier vinden.

Schrijf Wandelingen op Aanvraag:

1.Schrijf Wandeling Naamse straat en omstreken. Wedden dat je verbaasd zal zijn over de hoeveelheid 'groen' in deze centrale omgeving van de stad? Vertrek aan het Stadhuis van Leuven, Grote Markt 9. 

2.Schrijf Wandeling Vaart en Geertruihof. Een heen en weer wandelen tussen eeuwenoude kloosters en hippe nieuwe stadsbuurten. Ideaal wanneer je een 'strandgevoel' mist in Leuven!

Vertrek aan het Stadhuis van Leuven, Grote Markt 9.

3.Schrijf Wandeling Groot Begijnhof en Kartuis. Op deze wandeling leer je zowel het verheven verleden kennen als - onder andere - het bruisende studentenleven van Leuven vandaag! 

Vertrek aan het Stadhuis Leuven, Grote Markt 9.

4.Schrijf Wandeling Abdij van ‘t Park. De abdij van Park, dat is - terecht - de lievelingsplek van heel wat Leuvenaren. Prachtige omgeving, boeiende verhalen. Kom mee ontdekken en schrijf je eigen verhaal!

Vertrek aan De Wikke, Abdij van Park 5, Leuven.

5.Schrijf Wandeling Kessel-Lo en Leuven. Een stukje Kessel-Lo zoals je het nog nooit gezien hebt, en een tocht door een vervlogen stukje zinnelijkheid in Leuven.

Vertrek aan Food Hub, Locomotievenpad 1 (vlak achter het station).

6.Schrijf Wandeling Natuur en Geschiedenis te Kiezegem. Tussen de prachtige Hagelandse boomgaarden en vergezichten neem ik je mee langs de indringende historiek van een dorpje, tot aan het standbeeld van een bekend sportman.

Vertrek aan Kiezegem Kerk, Kerkstraat. Wandelschoenen en aangepaste kledij zijn aanbevolen: we doorkruisen misschien wel een weide op deze wandeling...

Beoordelingen van Deelnemers aan de Wandelingen:

Een fijn interview over de Schrijf Wandeling in Abdij van Park kan je hier lezen: https://www.visitleuven.be/nl/abdijvanpark/nieuws-en-verhalen-uit-abdij-van-park/de-abdijsite-een-bron-van-creativiteit

'De Schrijf Wandeling is een bijzondere ervaring: het is een soort van ontdekkingsreis van de stad (we wandelden langs voor mij ongekende plekken met een ongekende geschiedenis) - en van jezelf (samen met je medereizigers schrijf je prachtige en unieke verhalen neer). Een aanrader!' - Natalie

 

'Verrassend wat je kan creëren tijdens zo'n Schrijf Wandeling! Heel leuke schrijfopdrachten en toffe weetjes onderweg. Kortom, een aanrader om met Karolien op stap te gaan!' - Kathleen