Schrijf Wandelingen

Waar en Wanneer?

Schrijf Wandel Kalender:

Nieuwe Reeks Wandelingen met als thema In Verbinding met de Natuur:

-Wandeling I: Reis door de Natuur.

Zaterdag 24 september tussen 14-16u start onze eerste Schrijfwandeling. We wandelen door bos en veld en langs wegjes met mooie uitzichten. Tijdens de wandeling hebben we oog voor de natuur en stoppen we af en toe voor een schrijfoefening.

Graag op voorhand inschrijven, dmv een mailtje aan tschrijfkaffee@yahoo.com : ik stuur je dan alle praktische info.

Een wandeling duurt tussen 1,5 en 2,5u (afhankelijk van de grootte van de groep - maximum vijf deelnemers) - we stappen telkens ongeveer 3 km aan een rustig tempo.

Je hoeft geen ervaring te hebben in schrijven om mee te doen!

Praktisch:

-De Prijs: 20€ per Schrijf Wandeling

-Inschrijven: via tschrijfkaffee@yahoo.com

-Meebrengen: lievelingspen, papier, blok om (ook staande) op te kunnen schrijven, eventueel regenjas en/of paraplu

-Het weer kan ik helaas niet bestellen. De Schrijf Wandeling gaat altijd door, wat voor weer het ook is. In geval van orkanen en dergelijke krijg je een vervangings schrijf kaffee binnen in het schrijf atelier aangeboden.

Op de hoogte blijven?

-Schrijf je in via tschrijfkaffee@yahoo.com voor de Nieuwsbrief.

-Kijk bij Agenda voor toekomstige Schrijf Wandelingen en Schrijf Kaffees.

-Volg ’t Schrijf Kaffee op Facebook en blijf op de hoogte van toekomstige Schrijf Evenementen.

Op aanvraag

Een eenpersoons wandeling of een groepswandeling (vrienden, collega's, bedrijf, vzw, teambuilding, eens een andere ervaring samen :-) ...) op aanvraag is ook mogelijk: we zoeken dan samen naar een gepaste dag en uur. stuur een mailtje naar  tschrijfkaffee@yahoo.com 

Liever een Schrijf Wandeling om je Engels te oefenen?

Kijk dan hier voor de Engelstalige Schrijf Wandelingen. Het zijn dezelfde wandelingen met dezelfde oefeningen, maar dan in het Engels!

’t Schrijf Kaffee organiseert…

 

Schrijf Wandelingen door het Hageland…

Wat is een Schrijf Wandeling?

Wandelen en schrijven: allebei brengen ze rust en inspiratie. 

-Tijdens een Schrijfwandeling doorheen het mooie Hageland hebben we aandacht en tijd voor de natuur (die ons helpt ontspannen) en maken we eenvoudige, fijne, korte schrijfoefeningen (die ons inzichten en inspiratie kunnen brengen).

-Tijdens een Stadse Schrijf Wandeling (door Leuven, op aanvraag: zie hieronder voor meer info) leer je de stad op een andere manier kennen: met al je zintuigen, en met aandacht voor details en verborgen hoekjes die je misschien nooit eerder zijn opgevallen.

Nieuw of bekend in Leuven? Een Schrijf Wandeling is een perfecte manier om niet alleen de stad, maar ook andere schrijfliefhebbers te leren kennen!

In kleine groep wandelen we door Leuven en/of omstreken. Af en toe stoppen we op bijzondere plaatsen, om stil te staan bij verhalen van vroeger en nu die daar hangen... Ik reik je inspirerende schrijfopdrachten aan die je uitnodigen om niet alleen je fantasie maar ook al je zintuigen te gebruiken!

De schrijfoefeningen tijdens de wandeling zijn kort, zodat we gefocust blijven, en zodat we, als je dat wil, ook onze teksten kunnen voorlezen en naar elkaar luisteren.

Een Stadse Schrijf Wandeling duurt ongeveer twee à drie uur, afhankelijk van hoe groot de groep is. Om het knus te houden, beperken we het aantal deelnemers tot maximum tien personen per wandeling.  We stappen telkens ongeveer drie kilometer. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen!

Opgelet: inschrijven vooraf is noodzakelijk!

 

Wie en voor Wie?

Voor wie:

De Schrijf Wandelingen zijn geschikt voor iedereen die van schrijven en van wandelen houdt. Beginner of ervaren auteur, jong of oud, … iedereen welkom! Maximum tien personen: schrijf je in via tschrijfkaffee@yahoo.com

Wie:

Mijn naam is Karolien en ik ben schrijfverslaafde. Met ’t Schrijf Kaffee geef ik informele cursussen Creatief Schrijven. Meer info over mij kan je hier vinden.

Stadse Schrijf Wandelingen doorheen Leuven (op Aanvraag):

1.Schrijf Wandeling Naamse straat en omstreken. Wedden dat je verbaasd zal zijn over de hoeveelheid 'groen' in deze centrale omgeving van de stad? Vertrek aan het Stadhuis van Leuven, Grote Markt 9. 

2.Schrijf Wandeling Vaart en Geertruihof. Een heen en weer wandelen tussen eeuwenoude kloosters en hippe nieuwe stadsbuurten. Ideaal wanneer je een 'strandgevoel' mist in Leuven!

Vertrek aan het Stadhuis van Leuven, Grote Markt 9.

3.Schrijf Wandeling Groot Begijnhof en Kartuis. Op deze wandeling leer je zowel het verheven verleden kennen als - onder andere - het bruisende studentenleven van Leuven vandaag! 

Vertrek aan het Stadhuis Leuven, Grote Markt 9.

4.Schrijf Wandeling Abdij van ‘t Park. De abdij van Park, dat is - terecht - de lievelingsplek van heel wat Leuvenaren. Prachtige omgeving, boeiende verhalen. Kom mee ontdekken en schrijf je eigen verhaal!

Vertrek aan De Wikke, Abdij van Park 5, Leuven.

5.Schrijf Wandeling Kessel-Lo en Leuven. Een stukje Kessel-Lo zoals je het nog nooit gezien hebt, en een tocht door een vervlogen stukje zinnelijkheid in Leuven.

Vertrek aan Food Hub, Locomotievenpad 1 (vlak achter het station).

Natuurwandeling Hageland op Aanvraag:

6.Schrijf Wandeling Natuur en Geschiedenis te Kiezegem. Tussen de prachtige Hagelandse boomgaarden en vergezichten neem ik je mee langs de indringende historiek van een dorpje, tot aan het standbeeld van een bekend sportman.

Vertrek aan Kiezegem Kerk, Kerkstraat. Wandelschoenen en aangepaste kledij zijn aanbevolen: we doorkruisen misschien wel een weide op deze wandeling...

Beoordelingen van Deelnemers aan de Wandelingen:

Een fijn interview over de Schrijf Wandeling in Abdij van Park kan je hier lezen: https://www.visitleuven.be/nl/abdijvanpark/nieuws-en-verhalen-uit-abdij-van-park/de-abdijsite-een-bron-van-creativiteit

'De Schrijf Wandeling is een bijzondere ervaring: het is een soort van ontdekkingsreis van de stad (we wandelden langs voor mij ongekende plekken met een ongekende geschiedenis) - en van jezelf (samen met je medereizigers schrijf je prachtige en unieke verhalen neer). Een aanrader!' - Natalie

 

'Verrassend wat je kan creëren tijdens zo'n Schrijf Wandeling! Heel leuke schrijfopdrachten en toffe weetjes onderweg. Kortom, een aanrader om met Karolien op stap te gaan!' - Kathleen

Maak een Gratis Website met JouwWeb